středa 16. dubna 2014

Instax mini 8

Milé čtenářky,

dnes bych se s Vámi chtěla podělit o zkušenosti s instantním fotoaparátem, který se jmenuje Instax mini 8. Moc dobře si uvědomuji, že se nejedná o kosmetiku, ale přece jenom si myslím, že Instax stojí za povšimnutí a zrecenzování.

Do módy se často vrací věci z minulosti a jinak tomu není ani s tímto výrobkem. Vždyť fotoaparáty, které zvládly vyvolat fotografii, existovaly už před pár lety. Ano, nejspíš vypadaly trochu jinak, ale princip je stále stejný. Zmáčknout spoušť, počkat a fotografii máte v ruce.
Co se mi na tomto principu líbí nejvíce je to, že fotografie nejsou, jako většina fotografií v téhle době jen 1 a 0, které se Vám během krátkého okamžiku mohou nenávratně smazat.

Instax mini 8 je plastový fotoaparát vyrobený v Japonsku pod značkou Fujifilm. Můžete si ho vybrat z 5-ti různých barev, já osobně jsem zvolila barvu růžovou a zakoupila jsem ho na www.megapixel.cz. Stál mě
2 190,- Kč, což někomu může přijít hodně, ale ještě horší jsou ceny samostatných náplní, kdy jedna náplň, ze které uděláte 10 fotografií, stojí 250,- Kč. Když k tomu přičtete ještě poštovné, znamená to, že Vás jedna fotografie nakonec vyjde asi na 35,- Kč, což je opravdu velice nepříjemná cena. Proto je vhodné fotoaparát využívat jen pro zdokumentování opravdu vzácných okamžiků.

Instax mini 8 Vám dorazí v krabici, která je v barvě objednaného výrobku a najdete v ní fotoaparát, baterie, šňůrku a nějaké pěkné japonské čtení :-D.







Takto vypadá krabička jednotlivých náplní, kterou si musíte objednat zvlášť. Náplně se dají kupovat i po 20 kusech.



Fotoaparát sice vypadá trochu jako hračka pro děti, ale nebojte se, je plně funkční! 



Zde můžete vidět, kolik fotografií ještě můžete vyvolat.


Na vrchní částí se nachází otvor, kterým se fotografie dostane ven. Nad objektivem jsou nastavitelné programy a jeden z nich Vám sám fotoaparát vždy doporučí, podle toho, kde se právě nacházíte.


Takto vypadá fotoaparát, když je zapnutý. (Objektiv je vysunutý.)


Hned po vyfocení se fotka v plné kráse neukáže, ale stačí chvilku počkat a fotografie se začne zobrazovat. Zde jde také krásně vidět, že fotky jsou přibližně velké, jako například vizitky.


Po pár minutách je fotografie hotová.

(Omlouvám se za odlesky na fotografii.)

(Zadní část fotografie.)

Ráda bych ještě zmínila, že fotoaparát má blesk, takže se s ním dá fotit i ve tmě. Bohužel se blesk ale nedá vypnout, takže nás ozařuje i přes den a fotky jsou občas přesvícené. S tím se dá ale časem naučit.

Líbí se Vám Instax? Máte ho v plánu pořídit?

Mějte se krásně, S.

Žádné komentáře:

Okomentovat